Vragen

Wat is lymfe?

Wat is lymfe?

Je kent lymfe als het heldere vocht dat uit een wond komt.Het heeft als functie om lichaamsvreemd materiaal af te voeren en bacteriën te bestrijden.

Lymfevocht speelt een sleutelrol in je immuunsysteem bij het tegengaan van ziekten,variërend van verkoudheden tot kanker.Het zorgt ervoor dat er antilichamen  ontstaan en produceert lymfocyten gespecialiseerde witte bloedlichaampjes die geproduceerd worden in de lymfeknopen.Deze knopen bevinden zich in de nek,de oksels,de onderbuik en de liezen.Je lymfevatstelsel transporteert ook proteïnen,hormonen en vetten, en voert bovendien dode cellen en andere afvalproducten af.De rol van het lymfevatstelsel bij het elimineren van giftige stoffen (wat ook gedaan wordt door de lever en de nieren)is met name van belang in de energetische geneeskunde.Dit omdat  giftige stoffen de energiestroom blokkeren.Emotionele overblijfselen,vastgelopen energie, elektromagnetische vervuiling,straling en chemische afvalstoffen zijn de oorzaak dat energiestromen  stil komen te staan.

De lymfedrainage zorgt ervoor dat de giftige stoffen worden uitgescheiden ,het lymfevocht terug goed circuleert waardoor er een energetische, gezonde stroming in het lichaam plaats vind.

Niet aangewezen bij:

– zwangerschap

– acute opstoten van astma

– hartpatiënten.

Hoe vaak?

Om de lymfe op gang te brengen en een opmerkelijk resultaat te bekomen is het noodzakelijk om een aantal sessies in te plannen en de aangepaste fytotherapie in te nemen alsook de energetische producten van Phyto 5.

Veel water drinken voor en na de behandeling!

Voor wie zich vaak futloos en moe voelt, is lymfedrainage voor U!

Ontdek Puur Mooi

Neem aandacht voor jezelf …. Het is goed om af en toe afstand te nemen van de dagdagelijkse beslommeringen. In een groene en natuurlijke omgeving met frisse lucht. Een plek waar ruimte is om aandacht aan jezelf te besteden en je lekker te laten verwennen.

 • Shiatsu

  Tijdens de shiatsubehandeling wordt er in hoofdzaak gebruik gemaakt van vingers, duimen en handpalmen. Shiatsu is een acupressuurbehandeling, ook wel drukpuntenbehandeling genoemd.
 • Behandelingen

  Bij Phyto 5 begint uiterlijke schoonheid met innerlijke rust.Wie kennis heeft gemaakt met de filosofie van Phyto 5 en gebruiker wordt van haar producten,sluit een vriendschap voor het leven.
 • Kuren

  Onze werkmethode is luisteren naar U met volle aandacht.We bespreken graag uw noden.
 • Massages

  Massage is een verjongingsoefening die je regelmatig moet ondergaan.Niet alleen helpt massage je te ontspannen en krijg je er energie door, maar ook worden hierdoor lymfevloeistof en toxines afgevoerd.
 • Arrangementen

  Nood aan tijd voor jezelf of met tweetjes genieten? Even weg van alle drukte om je heen, een moment om terug tot jezelf te komen, te herbronnen en terug in je kracht te komen.