Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) circuleert Ki of energie, doorheen ons hele lichaam via welbepaalde kanalen. Deze kanalen worden meridianen genoemd.

Volgens de klassieke Shiatsu zijn er in totaal 14 meridianen die ervoor zorgen dat alle lichaamsdelen, organen, zintuigen maar ook onze psyche en geest met elkaar in verbinding staan.

Aan elk van deze meridianen worden dan ook specifieke energetische functies toegewezen.

De chakra kan je zien als een wielvormige draaikolk (een soort van trechter) waarin verschillende niveaus van bewustzijn elkaar kruisen of tegenkomen. Chakra’s liggen in de buurt van het centrale zenuwstelsel en de endocriene klieren. Deze klieren regelen via hormonen alle aanmaak van chemische stoffen in ons lichaam. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. In Oosterse landen als India en China is het bestaan van chakra’s al eeuwen bekend, maar hier in het westen neemt de belangstelling voor chakra’s pas sinds enkele jaren toe. Mede door de komst van Oosterse geneeswijzen komt er meer begrip voor het feit dat de mens een brok energie is. De chakra’s zijn daarbij de energiecentra die de energie van de mens opvangen, opslaan en verdelen.

Kleuren hebben een helende invloed op het lichaam.
Chromatherapie betekent ware revolutie in de esthetiek door zijn impact:

 • Verbetert voelbaar de elasticiteit van de weefsels
 • Versnelt zichtbaar de celregeneratie
 • Verhoogt de afvoer van toxines
 • Verbetert de arteriële, veneuze- en lymfecirculatie
 • Tonifieert zichtbaar de huid en weefsels.

Ons eigen lymfesysteem is één van de belangrijkste katalysatoren van ons persoonlijk energiepeil. Wanneer dit niet goed functioneert, voelen we ons vermoeid en opgezwollen en vertoont de huid vaak onzuiverheden. Met de Phyto 5 drainagetechniek laten we uw energie weer op volle toeren draaien en uw huid weer stralen.

Drainage heeft een schitterende inwerking op de 5 fluides van het lichaam:

 • De energiecirculatie van de spieren
 • De arteriële bloedcirculatie
 • Het bindweefsel
 • De veneuze- en lymfecirculatie
 • De watercirculatie.

Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft daardoor ook een relaxerend effect en zorgt ervoor dat de huid er beter en gezonder gaat uitzien. Het reinigt en stimuleert het hele lichaam en vermindert de kans op ziektes.

Dankzij deze behandeling kunnen bovendien stress en chronische vermoeidheid vermeden worden.

De drainage is aangewezen bij ontgiftingsverschijnselen, bij zware en vermoeide benen, bij overtollig vocht en aanverwante cellulitis-problemen. Deze behandeling wordt eveneens aangeraden om striemen te vermijden wanneer men snel verdikt.

Je kent lymfe als het heldere vocht dat uit een wond komt.Het heeft als functie om lichaamsvreemd materiaal af te voeren en bacteriën te bestrijden.

Lymfevocht speelt een sleutelrol in je immuunsysteem bij het tegengaan van ziekten,variërend van verkoudheden tot kanker.Het zorgt ervoor dat er antilichamen  ontstaan en produceert lymfocyten gespecialiseerde witte bloedlichaampjes die geproduceerd worden in de lymfeknopen.Deze knopen bevinden zich in de nek,de oksels,de onderbuik en de liezen.Je lymfevatstelsel transporteert ook proteïnen,hormonen en vetten, en voert bovendien dode cellen en andere afvalproducten af.De rol van het lymfevatstelsel bij het elimineren van giftige stoffen (wat ook gedaan wordt door de lever en de nieren)is met name van belang in de energetische geneeskunde.Dit omdat  giftige stoffen de energiestroom blokkeren.Emotionele overblijfselen,vastgelopen energie, elektromagnetische vervuiling,straling en chemische afvalstoffen zijn de oorzaak dat energiestromen  stil komen te staan.

De lymfedrainage zorgt ervoor dat de giftige stoffen worden uitgescheiden ,het lymfevocht terug goed circuleert waardoor er een energetische, gezonde stroming in het lichaam plaats vind.

Niet aangewezen bij:

 • zwangerschap
 • acute opstoten van astma
 • hartpatiënten.

Hoe vaak?

Om de lymfe op gang te brengen en een opmerkelijk resultaat te bekomen is het noodzakelijk om een aantal sessies in te plannen en de aangepaste fytotherapie in te nemen alsook de energetische producten van Phyto 5.

Veel water drinken voor en na de behandeling!

Voor wie zich vaak futloos en moe voelt, is lymfedrainage voor u!

“If you want to relax, watch the clouds pass by if you’re laying on the grass, or sit in front of the creek; just doing nothing and having those still moments is what really rejuvenates the body…”
FRIEDA FRIEDSON, MASSEUSE
0%
KORTING

Neem aandacht voor jezelf … Het is goed om af en toe afstand te nemen van de dagdagelijkse beslommeringen.

Boek een behandeling en krijg 15% korting!